09.07.2011 – Dagtrip

09 juli 2011

’t Was weer typisch Belgisch zomerweer . . . ik had het s’morgens vroeg al horen regenen maar tegen 8 u was het over, het terras lag er wel nog nat bij. De dagtrip starte zoals vorig jaar met een kaffietje bij mij en ik overtuigde de klopperkes dat het niet meer zou regenen aan de hand van de buienradar op mijn PC.

Iets na 8u30 trokken we dan via Ronse, Ellezelles, Wodecq en Ghiselenghien naar Horrues waar we speciaal voor Christiaan een rookstop hielden aan een boerderij . . . en ja het druppelde terug lichtjes zodat we daar nogal tamelijk rap weer weg waren.

(foto)

Via Braine-le-Compte, Ronquières, Ecausines en Le Roeulx gingen we naar de scheepslift op het Canal du Centre te Thieu.

We kwamen er samen met Serge aan, van perfect timing gesproken.  We hadden geluk want voor de meesten was dit de eerste keer dat we zo’n ascenseur in werking zagen.

Voor een konstruktie die in 1914 gebouwd was is het fenomenaal hoe geruisloos en soepel deze zware bakken zich vertikaal bewogen. Wel was het even opkijken toen de machinist een deur beter afdichte door asse in een vertikale gleuf te strooien. Wie meer wenst te weten te komen over de hydraulische scheepsliften kan eens volgende site bezoeken : http://users.swing.be/ccocksta/ In Thieu namen we ook onze eerste drinkstop.

Vandaar ging het dan verder via de “l’ascenseur funiculaire” in Strepy Thieu.

la cantine des Italiens en nog een hydraulische lift  in Houdeng-Goegnies, Manage, Fontaine l’Evêque naar Montigny le Tilleul waar we ons middageten namen in Snack du Tilleul.

Gelukkig was het nu wel opgeklaard en konden we buiten eten. Rond 1u30 gaven we ons ros terug de sporen richting Dinant. We genoten van de uitgestrekte landschappen maar moesten er wel terug nu en dan een druppel regen bij nemen. Via Jamioulx, Nalinnes, Gerpinnes, Biesme, Mettet en Anhée kwamen we toch droog aan in Dinant waar we getrakteerd werden op jetsky spektakel op de Maas.

en wat onze reisleider hiermee wilde zeggen ??? . . . zukne langnen . . . en Lut denkt er het hare van . . .

Na verfrissing van de innerlijke mens kuierden we krinkel de winkel langs de Maas tot in Hastière om vandaar via de bochtige gewest wegen over Florennes, Thy-le-Chateau en Thuillies naar Thuin te fietsen waar we door een vlotte Nederlands sprekende waal bediend werden op het mooie zonnige terras.

Vandaar was het in één trek naar huis over Rouveroy, Givry, Pâturages, Baudour, Belloeil, Leuze, Anvaing, Celles en Avelgem naar Otegem waar we, met 360 Km op de teller erbij, om 6u30 aankwamen. We dronken er nog ene in St Amand op de geslaagde dag. S’avonds was de afspraak om 8 u in ’t Trekteurke. Hilde (vrouw van Kris Snauwaert) met haar 2 zonen, Thibault en Stefanie van Dorine & Stefaan en Dorine van Serge kwamen erbij zodat we met 15 personen waren.

Er werd nagepraat over de dag en na een paar glazen gouden vocht kwamen de straffe verhalen naar boven. Moe maar tevree sloten we om 11u30 de dag af. Tot ’t noaste joare hé . . .

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s