Dagtrip

10 juli 2010

Zoals verleden jaar had ik het terug op mij genomen om de dagtrip te organiseren. Omdat de avondrit ’09 in het Brusselse (tot aan Witse zijnen boom) mij goed bevallen was, had ik ook beslist om dezelfde richting uit te gaan en ik had mij daarbij gefocust op het groen, . . . iets als het Zonieënwoud, . . . en chance . . . met dat warm weer waren de stroken door het bos een verademing . . . Omdat ons lokaal de zaterdag morgen nog niet open is had ik de klopperkes uitgenodigd om de koffie bij mij te drinken. Rond kwart na acht werd het ros gestart en widre were weg . . . Via Oudenaarde naar Brakel en dan krinkel de winkel naar Geraardsbergen. Omdat Christiaan te veel koffie gedronken had . . .  werd er nog een korte ongeplande stop ingelast na Denderwindeke . . . Om zo naar onze eerste geplande stop te gaan in St Kwintens Lennik. (foto) zocht ik een terrasje in de schaduw. Hoera . . . achter de kerk . . . was de place to be . . . Daarna ging het via St Pieters Leeuw , Buizingen en St Genesius Rode naar ’t Zonieën woud. Dan terug naar het zuiden, via Ter Hulpen naar Ransbeke om zo tot bij de andere Leeuw te komen, den dien van Napoleon in Waterloo. We moesten wel onze glazen bedekken met een bierviltje tegen “het vallen van ’t blad” want we zaten zalig in de schaduw onder een treurwilg om er een natje en een droogje te nuttigen. Filiep was jaloers van Bonaparte . . . . . . en klom terstond boven op een zuil . . .

(foto)
kyk te kjè noa mie si . . .


In tegenstelling met ons treffen was de zon “de sterre van ‘t veld” en daarom besloten we ons toch wat lichter te kleden. Christiaan trok zelfs zijn vest over zijn bloot vel.

(foto)

Op ons gemak fietsten we dan naar Ronquières achter een “kaffietje” en onze finale stop was in een deelgemeente van Chièvres waar er een lokaal kermiske was. Aan de gezichten kan je zien hoe warm het was . . . 32 °C. Da pintje . . . . euch . . . da ice teatje smakte . . .
Met 120 en 145 Km op de teller belanden we terug in Vichte in ’t Molenhuis, moe maar zeer tevreden van de gemoedelijke dag en de mooie rit. Stefaan had ons uitgebodigd om bij hem te BBQ’en wat door Bernard, Filiep en mezelf in dank aangenomen werd. Als dank haalden Filiep en Sylvie een flaske apéritief voor Stefaan (ge moogt ene keer raden wat dit was . . . ) en een bos snijbloemen voor Dorine. Bernard stelde voor om mij mee te nemen want Greet zou de BOB zijn . . . ge ziet van ier dat ik dit niet kon weigeren hé . . . Er werd deze avond nog menig droogje en vooral natje geserveerd door gastvrouw Dorine waarvoor van ons allen ook hiervoor nen straffen merci. Tot volgend jaar . . .

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s